tiistai 30. toukokuuta 2017

VOIKO BLOGGAAJA OLLA YRITTÄJÄ?

http://www.lily.fi/blogit/tickle-your-fancy/mene-oikeisiin-toihin

http://www.elle.fi/nataliaoona/lifestyle/bloggaaminen-tyona/

http://www.annikaollila.fi/

Yllä on linkki blogiin Annika Ollila. Blogi kertoo nuoren naisen elämästä ja tyylistä, ja postaus toisensa jälkeen tuo lukijan silmille uutta luettavaa ja katsottavaa. Mikä pistää silmään, on se, ettei Ollilan blogi ole minkään blogiportaalin alla, vaan hänellä on ihkaomat sivustot. Toisin sanoen, hänen yrityksensä on blogi omasta elämästään. Harva sanoo kuitenkaan ääneen sen faktan, että kyllä kirjoittamalla lukijoilleen jotain mielenkiintoista voi tienata elantonsa ja olla menestynyt yrittäjä.

Blogeissa Nataliaoona ja Tickle your fancy, nuoret bloggaajanaiset kertovat siitä, kuinka ihmiset eivät pidä heidän työtään oikeana. Kuinka se olisi pelkkää somessa selailua, ilmaisia vaatteita ja kuvien räpsimistä. Blogin pitämistä työnä vähätellään. Hauskaa olisi kuitenkin se, että vähättelijä perustaisi oman blogin viikoksi. Tekisi ulkoasuista yhtä siistit kuin esimerkiksi yllä olevissa linkeissä, suunnittelisi yhä toisensa jälkeen mielenkiintoisia postausaiheita, valitsisi vaatteet ja kuvauspaikat, (hankkisi oikeasti hyvän kameran materiaalia varten), räpsisi otoksia, toisi kuvat koneelle, muokkaisi ne kaikki siistiksi ja parannelluiksi blogia varten, tekisi pohjan tekstille ja kirjoittaisi vielä puhtaaksi. Ja kaikki se mitä sinne arjen väliin mahtuisi vielä lisää, olisivat jatkuvat uudenlaiset tapaamiset, kirjoitustaitojen hiominen, paineet lukijoiden odotuksista ja kaikki ne haukut, joita bloggaajat saavat niin anonyymisti kuin päin naamaakin: bloggaaminen ei ole työtä.

''Elämä on täynnä valintoja ja meillä jokaisella on mahdollisuus suuntautua juuri sille alalle mihin paloa löytyy. Jokainen tehköön omat päätöksensä, mutta pienenä vinkkinä suosittelen valitsemaan sellaisen ammatin, jossa työskentely on mielekästä. 40 vuotta on pitkä aika kurjassa työssä sinnittelyyn.'' -Sara (Tickle your fancy)

Mun osalta totuus on se, että oon tällä hetkellä töissä 8-16. Mulla on kuitenkin töissä niin tylsää, että oon käyttänyt päivisin mun ajan tän blogin kirjottamiseen ja ajatuksien kokoamiseen. Oon myös huomannut sen, että kyllä tähän saa ajan kulumaan. Yks mun postaus vie multa 1-3 tuntia, riippuen aiheesta ja mitä ajatuksia se mun pikkuaivoissa herättääkään. Mun työpäivä tällä hetkellä on kahdeksan tuntia, ja koska tällä hetkellä työtehtäviä ei mulla ole, niin kirjoitan tätä, eli käytän työaikani kirjoittamiseen. Pikkuhiljaa oon myös valaistunut sille, että kyllä, tää vie aikaa, ajatusta, ja menisi työstä, jos tätä sellaiseksi tekisi.

Faktahan on se, että enhän mä tähän blogiin ole vaikkapa ulkonäöllisesti juurikaan panostanut. Sain kuitenkin jollain ihmeen kaupalla tämänkin luomiseen menemään useamman tunnin siitä huolimatta, että ulkonäkö on minimaalinen. Jos kuitenkin vierailee suosituissa blogeissa, kuten ylläolevien linkkien omissa tai vaikkapa sivulla annikaollila.fi, voi huomata että ompa selkeät ja siistit sivut. Multa itelläni menisi monta päivää edes jonkunnäköisesti siistin näköisen sivun luomiseksi, minkä aikana kerkeisin varmaankin saada varmaankin 20 hermoromahdusta sen takia, että oon peukalo keskellä kämmentä tekniikan kanssa. Noi naiset, jotka suosittuja, joka päivä luettuja blogeja pitää, on taitavia. He osaavat kirjoittaa, heidän kuvat ovan mielettömän upeita ja joka kerta erilaisia, heillä on aina uutta inspiroivaa sanottavaa tai näytettävää, ja lopputulos on aina hieno. Niinkuin Nataliaoona blogissaan kertoo, lukijat näkevät vain valmiin paketin, eikä kaikkea sitä miten se syntyi.

Samalla bloggaaminen on muodikasta. Monet tekevät sitä, toiset työkseen, toiset huvikseen. Jos blogimaailmassa haluaa menestyä, tulee jatkuvasti luoda uutta, olla mielenkiintoinen, hyvä kirjoittaja/ kuvaaja ja päihittää mutia. Jatkuvasti pinnalla oleminen luo varmasti omat arjen haasteensa. Media on kiinnostunut bloggaajista, heidän kirjoituksistaan ja menoistaan. Suomen googletetuimpia henkilöitä on mm. Annika Ollila, mikä kertoo paljon siitä, kuinka kiinnostavista henkilöistä, joillekin myös esikuvista puhutaan. Media ja bloggaajat kulkevat käsi kädessä.

Kirjailijatkin kirjoittaa kirjoja, toiset taas artikkeleita lehtiin, joten mikä eroaa blogiin kirjoittamisessa? Miksei muka bloggaajat voi työltään olla bloggaajia, jos kerta kirjan kirjoittajatkin ovat kirjailijoita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

WOW MITÄ NAISIA

https://wealthygorilla.com/15-most-famous-female-entrepreneurs/8/ On tärkeää, että vaikuttavista, omaa juttuaan tekevistä, rohkeista nais...