keskiviikko 31. toukokuuta 2017

NAINEN ON NAISEN PAHIN VIHOLLINEN?


https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/35798-naista-ahdistaa-olla-naisen-alaisena

''Yliopistotutkijoiden mukaan naiset stressaantuvat enemmän nais- kuin miesjohtajan alaisuudessa. Sen sijaan miehille esimiehen sukupuolella ei ole mitään väliä.

Naisjohtajan alaisuudessa naiset kärsivät todennäköisemmin masennuksesta, unettomuudesta, närästyksestä ja pääkivuista kuin miehen alaisuudessa, toteavat Toronton yliopiston tutkijat. Tutkimusotos kattoi 1800 yhdysvaltalaista työntekijää.''

Luulisi, että naisten olisi helpompi työskennellä naisen alaisena. Oma perusteeni olisi vaikkapa se, että naisen monimutkaisiin aivoihin on todennäköisesti helpompi samaistua toisen naisen, kuin miehen. Toisaalta taas, kuuluuhan sanonta niin, että nainen on toiselle naiselle pahin vihollinen. On monia kantteja, joista tätä asiaa voi tarkastella.

Joissakin määrin uskon, että pikkuflirtti on myöskin syy siihen, miksi naisen on helpompi työskennellä miehen alaisena. Pilke silmäkulmassa, niin aivan varmasti on hauskempaa työskennellä. Sama pätee miehien puolelta, pieni vitsailu mieheltä tekee varmasti naisen työskentelystä rennomman, ja pomon ja alaisen väleistä paremmat. Naisen ja naisen välillä tuollainen ei taas ole niin yleistä.

Ja taas kerran, tulemme siihen kohtaan, ettei nainen ole niin yleinen näky pomona kuin mies. Ehkäpä siis naisen on vaikeampi olla pomona, sillä hänen pitää jatkuvasti todistella kykenevänsä siihen, mikä taas vaikuttaa pomon käytökseen ja sitä kautta alaisen ja pomon väleihin. Reitti on pitkä, monimutkainen, mutta selkeä, ja sillä on tietty vaikutus lopputulokseen. Näkyyhän se lopputulos tutkimuksessa, josta Uuusisuomi.fi :n artikkeli kertoo.

Jos itse olisin pomo toiselle naiselle...

Pitäisin huolta alaisistani. Olisin kiva. Järjestäisin toimintaa, mikä kasvattaa ryhmähenkeä. Kuuntelisin huolia ja olisin kiinnostunut alaisistani. Pyrkisin parantamaan toimintaa ehdotusten mukaan. Siinä samassa olisin kuitenkin asettanut säännöt, rajat ja tietyt tavat millä toimia. Niin, että työntekijät osaisivat minua arvostaa, mutta samalla nauraa kanssani. Osaisin erottaa tarpeeksi tunteet työstäni, jotta minusta olisi kovempiin keinoihin niitä tarvittaessa. Pidän avainsanana balanssia.  Monissa kouluissa ongelma on se, ettei oppilaan ja opettajan välit ole riittävän hyvät siihen, että oppilas uskaltaa tarttua epäkohtiin joita kokee, kuten kiusaamiseen. Olisin sellainen naispomo, joka pitäisi kiinni hyvistä väleistä, jolloin asioiden parantaminen olisi helpompaa. Sellainen tekisi varmasti ihmeitä joka yritykselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

WOW MITÄ NAISIA

https://wealthygorilla.com/15-most-famous-female-entrepreneurs/8/ On tärkeää, että vaikuttavista, omaa juttuaan tekevistä, rohkeista nais...