maanantai 22. toukokuuta 2017

VAIHTOEHTO VEGAANILLE

http://yle.fi/uutiset/3-9230965

Tässä maailmassa, tässä hetkessä, vegeys on trendi. Lihan ja muiden eläinperäisten tuotteiden jättäminen ruokavaliosta on jatkuvasti kasvussa, minkä takia vegehyllyn tarjonta kasvaa samassa suhteessa. Syitä ilmiölle riittää varmasti monia, mutta lihattomuus on muodikasta ja in juuri nyt.

Mullistavan muutoksen kasvismaailmaan keksi Maija Itkonen ideallaan nimeltä nyhtökaura.
Nyhtökaura on suomalaisen Gold&Green Foodsin valmistama kasvipohjainen proteiinipitoinen elintarvike, joka on tehty kaurasta ja palkokasveista. Idea nyhtökauraan lähti Maija Itkoselta vuonna 2014, ja keväällä 2016 alkoi nyhtökauran valmistaminen. Kysyntä on kovaa, eikä ihme, sillä nyhtökaura on mullistava keksintö, joka muistuttaa lihaa, mutta on täysin kasviperäistä. Toisin sanoen, idea on juuri sitä mitä maailma on kaivannut.

''Nyhtökaura on osunut ytimeen, ihmiset ovat innostuneet jopa jonottamaan tuotetta''

Ylen uutisissa Itkonen on käynyt puhumassa lukiolaisilla ideastaan, unelmistaan ja matkastaan siihen missä hän seisoo juuri nyt. Ideoihinsa Itkonen on raivannut tiensä design maailmasta, ja sittemmin ruvennut tutkimaan. Kuoppaisen tien kautta hän teki sen. Keksi jotain mullistavaa ja toteuttaa tällä hetkellä unelmaansa.

Maija Itkosen tarina on hyvä muistutus siitä, että yksi kuoppa matkalla tavoitteeseen ei unelmaa kaada. Ei tutkijakaan aluksi uskonut Itkosen ideaan. Silloin töitä, tutkimusta ja todistusmateriaalia pitää tehdä niin paljon, että idea ottaa tuulta alleen ja siihen uskotaan. Luottoa itseensä pitää olla tarpeeksi. Ja onko parempaa tunnetta kuin se, että todistat pystyväsi johonkin mihin muut eivät uskoneet. Itkonen uskoi itseensä, toteutti kasvisruokamaailman mullistavan muutoksen ja näytti muille, että ideassa on potentiaalia. Tällä hetkellä keksintö on menestys.

Kuka uskoo unelmaasi, jos et itsekään usko?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

WOW MITÄ NAISIA

https://wealthygorilla.com/15-most-famous-female-entrepreneurs/8/ On tärkeää, että vaikuttavista, omaa juttuaan tekevistä, rohkeista nais...